Zeleno preduzetništvo

clear light bulb planter on gray rock

Zeleno preduzetništvo – Podizanje nivoa svesti mladih i promocija cirkularne ekonomije, kroz Omladinske novine, kao potencijalnog izvora prihoda mladih.


Projektom je planirano da se promovišu cirkularna ekonomija i primeri dobre prakse u cilju podizanja nivoa svesti mladih i povećanja samozapošljivosti. Zeleno preduzetništvo – Podizanje nivoa svesti mladih i promocija cirkularne ekonomije, kroz Omladinske novine, kao potencijalnog izvora prihoda mladih.

Organizacijom konferencije i kasnijim informisanjem mladih pisanjem priloga o primerima dobre prakse u cirkularnoj ekonomiji, podsticaće se mladi da uzmu aktivno učešće u svom životu i u sredini u kojoj žive, najpre zbog sebe samih, a zatim i zbog svojih najbližih i svog okruženja. Realizacijom projekta odnosno konferencije, mladima će se ukazati na mogućnosti pokretanja eko-biznisa, izazovima i motivima, na iskustvene priče eko-preduzetnika, kao i na razloge za brigu o prirodi kroz obraćanja ekologa, inženjera zaštite životne sredine i eko-aktivista.

Sa druge strane kroz Omladinske novine, pisanjem priloga na ovu temu i intervjuima sa vlasnicima ekoloških biznisa, plasiraće se informacije velikom broju čitalaca i očekuje se da se kroz ovaj kanal informisanja obuhvati preko 60 000 mladih.